vineri, 9 noiembrie 2012

INVITATIE LA SEMINARUL " Insolventa si Reorganizare judiciara " 9 NOIEMBRIE 2012 ora 10,00 , in Sala de Conferinte a CCINA Constanta


                                         sediuccina44-1351785281.jpg


Am participat astazi la Seminarul  " Insolventa si Reorganizare judiciara " organizat de Editura C.H. Beck impreuna cu Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta prin Centrul Enterprise Europe Constanta in colaborare cu Casa de Insolventa Transilvania. Au fost abordate teme din contextul actual, in care criza economica si lipsa lichiditatilor au devenit cauza majora a intrarii in dificultate de plata si ulterior in faliment a companiilor, beneficiind de experienta unuia dintre cei mai importanti practicieni in insolventa din Romania, seminarul isi propune sa dezbata teme referitoare la aspectele legate de procedura de insolventa, solutii de redresare a companiilor aflate in dificultate, planul de reorganizare s.a.

              Europe Enterprise Network
                        

Cele mai multe insolvenţe înregistrate în 2012 au fost în construcţii, imobiliare, comerţ şi producţie, potrivit datelor Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR). În perioada ianuarie - aprilie, peste 5.620 firme au intrat în insolvenţă, conform statisticii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC),iar CITR se aşteaptă în continuare la o creştere a numărului intrărilor în incapacitate de plată, în special în rândul companiilor mijlocii şi mari, care, în primii ani ai crizei economice, au beneficiat de păsuiri, pentru a-şi putea finanţa operaţiunile curente. Principalele motive pentru care firmele în cauză vor intra în insolvenţă sunt imposibilitatea respectării graficelor de reeşalonare a creditelor şi lipsa de capital, la care se adaugă scăderea generală a vânzărilor, în contextul crizei economice, potrivit CITR. „Deşi avem o situaţie a insolvenţelor asemănătoare cu cea de anul trecut, vedem o activitate susţinută din partea creditorilor şi furnizorilor de servicii/produse, care sunt din ce în ce mai hotărâţi să-şi recupereze creanţele scadente. De asemenea, băncile tind să aibă o atitudine pro-insolvenţă, nemaifiind dispuse să reeşaloneze la infinit creditele neperformante”, spune oficialul CITR, Radu Loteran. 


Teme abordate in cadrul seminarului au fost :
1. Adrian Lotrean, senior partner CITR – Preventie si Preinsolventa
  • Modalitati de identificare a crizei in cadrul societatii
  • Deschiderea procedurii insolventei
  • Conditii in procedura insolventei
2. Vasile Godinca, managing partner CITR – Reorganizarea Judiciara
  • Procedura juridica – planul de reorganizare
  • Perspectivele partilor: debitor, creditor, salariat, stat
  • Strategii de restructurare: asset deal, debt to equity, share deal, hair cut etc.
Agenda
  • 10:00-10:30: Inregistrarea invitatilor
  • 10:30-11:15: Preventia si Preinsolventa
  • 11:15-11:30: Coffee break
  • 11:30-12:15: Reorganizarea judiciara
  • 12:15-12:30: Networking


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu