marți, 16 octombrie 2012

Tratamentul homeopat nu are efecte secundare

http://observator.ro/1825/tratamentul-homeopat-nu-are-efecte-secundare-1825.html


Tratamentul homeopat nu are efecte secundare

Tratamentul homeopat nu are efecte secundare
Homeopatia este o metoda terapeutica de stimulare a tendintei naturale a organismului de autovindecare.
Remediile homeopate nu produc efecte adverse si nu dau dependenta, deoarece contin cantitati foarte mici de substanta activa.
Homeopatia este o ramura cat se poate de serioasa a medicinei, catre care se indreapta tot mai multi pacienti, in cautare de alternative sanatoase la tratamentele clasice, alopate, bazate in special pe medicamente clasice, de sinteza. Medicul homeopat trebuie sa prescrie tratamentul in functie de simptomele dumneavoastra. Prescrierea tine cont de totalitatea caracteristicilor dumneavoastra individuale, mentale, emotionale si fizice.
„Multe dintre tehnicile medicinei clasice sunt folosite si in homeopatie: examenul clinic al pacientului, cu partile sale consacrate – inspectie, palpare, percutie, anamneza sau investigare a pacientului, pentru identificarea problemelor existente, folosirea rezultatelor analizelor sau testelor de laborator. Specifice homeopatiei sunt doua particularitati”, ne-a declarat un cunoscut medic homeopat constantean, care a dorit sa i se pastreze anonimatul, pentru a nu i se face publicitate.
Prima modalitate ar fi proving-ul homeopatic, ca metoda de testare a substantelor pe voluntari sanatosi, pentru a se afla ce simptome produce o anumita substanta, in vederea introducerii ei in practica homeopatica; tabloul de simptome si semne se stabileste dupa un studiu laborios, prin mai multe proving-uri, si va constitui ulterior patogeneza remediului homeopatic (sau tabloul clinic al remediului), urmand sa se regasesca in cartile de materie medicala folosite la diagnosticare de catre medicii homeopati.
A doua modalitate ar putea fi diluarea substantelor, printr-o tehnica speciala, pana la dilutii foarte mari, infinitezimale, pentru obtinerea unei substante cat mai active terapeutic si cat mai putin toxica.
Eventualele „agravari” au o semnificatie pozitiva
„Efectele secundare intalnite la medicamentele obisnuite nu exista in timpul tratamentului homeopat. In schimb pot aparea o serie de reactii care pot fi confundate de pacient cu astfel de efecte secundare”, a continuat medicul specialist. Homeopatii le numesc „agravari” si ii avertizeaza pe pacienti in legatura cu posibilitatea aparitiei acestora. Aceste „agravari” nu sunt decat accentuari ale simptomelor pentru care s-a prezentat pacientul la medic, in primele zile ale tratamentului.
Ele nu dureaza mult, trec repede si, de obicei, au o semnificatie pozitiva. Ii arata medicului ca remediul homeopatic indicat este corect, doar ca organismul pacientului este foarte sensibil si reactioneaza ceva mai intens.
Acestea se pot corecta foarte simplu, prin administrarea remediului diluat in apa, si nu luat ca atare, sub forma de granule sau, in cazuri extreme, prin oprirea temporara a administrarii remediului.
„Aceste agravari mai pot fi redesteptari ale unor vechi suferinte ale persoanei respective, care nu au fost complet vindecate si care, pentru cateva zile, reapar in prim-plan. Si aceste simptome, atunci cand apar, sunt de bun augur, pentru ca indica eficienta tratamentului homeopatic si reactivitatea persoanei care il urmeaza”, ne-a explicat medicul constantean.
Rezultatele tratamentului variaza in functie de gravitatea afectiunii
Potrivit specialistului, perioada in care se obtin rezultate cu remedii homeopate variaza in functie de pacient si de gravitatea afectiunii. La copii, in afectiuni acute, rezultatele sunt foarte rapide. In 1-2 zile deja se observa o ameliorare a simptomelor. In situatii de febra, un remediu homeopat bine indicat poate determina o ameliorare a simptomelor in cateva minute.
Daca afectiunea este mai grava, daca organismul este mai slabit, sunt necesare cateva zile pana la obtinerea primelor semne de ameliorare. In cazul unor afectiuni cronice, de lunga durata, pot trece saptamani pana la obtinerea primelor semne de ameliorare nete.
La varstnici si bolnavi cronic tratamentul poate dura mai multe luni pana la obtinerea unei echilibrari a starii persoanei respective.
De cele mai multe ori medicul homeopat va sugera o consultatie de control la 1-2 luni de la prima consultatie, pentru evaluarea actiunii remediului homeopat si a starii pacientului, si poate indica un prognostic al evolutiei potentiale.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu