marți, 16 octombrie 2012

Tatuajele, intre moft si norme sanitare

http://observator.ro/1324/tatuajele-intre-moft-si-norme-sanitare-1324.html


Tatuajele, intre moft si norme sanitare

Tatuajele, intre moft si norme sanitare
Inainte de a va face un tatuaj, trebuie sa va ganditi mai intai la faptul ca inlaturarea unui tatuaj poate fi dureroasa si costisitoare.
Operatia de inlaturare a desenelor de pe corp se face doar in cabinete medicale specializate.
Tatuajele semipermanente corporale sunt realizate printr-o metoda de dermografie, de desenare sau colorare a pielii cu pigmenti, care se introduc in straturile superioare ale epidermei si care raman in piele o perioada determinata.
Inainte de a va hotari unde sa mergeti pentru a va face tatuaje semipermanente sau temporare, cum li se mai spune, intrebati daca aparatul utilizat are aprobarea ministrului Sanatatii din Romania si cereti sa vedeti Certificatul de omologare. Aparatele pentru tatuaje semipermanente care nu primesc aceasta omologare sunt interzise pentru uz cosmetic si dermatologic, ele neavand normele minime obligatorii igienico-sanitare.
In al doilea rand, trebuie sa stiti faptul ca pigmentii utilizati sunt de origine naturala, iar ingredientele au certificat de analiza si conformitate. Cei care nu detin acest certificat sunt periculosi pentru piele si este interzisa utilizarea lor in scop cosmetologic sau estetic.
Tatuajele dauneaza grav sanatatii!
Medicii specialisti va recomanda sa va ganditi bine inainte de a face o asemenea schimbare, deoarece s-au intalnit cazuri de intoxicatii cu oxizi, reactii adverse la componenti necunoscuti, depigmentari ale pielii tatuate sau schimbarea culorii folosite pentru tatuaje clasice sau tatuaje semipermanente.
Obligatoriu, partile componente ale aparatului trebuie sa fie curatate, dezinfectate si sterilizate, dupa fiecare utilizare. De asemenea, acul trebuie sa fie steril si de unica folosinta. Pentru a fi in siguranta, cereti ca acul sa fie desigilat in fata dumneavoastra.
Locul in care se efectueaza tatuaje semipermanente trebuie sa fie curat, sa intruneasca normele sanitare si de igiena normale unui salon de cosmetica sau cabinet medical, sa fie bine echipat, aerisit si iluminat.
Nu trebuie sa uitati faptul ca exista riscuri si contraindicatii ale metodei prin care se realizeaza tatuaje semipermanente.
Avantajele unui tatuaj semipermanent
La noi in tara se efectueaza tatuaje permanente, adica cele care iti raman pe piele toata viata, si tatuaje semipermanente (temporare), care se elimina in mod natural, dupa o anumita perioada de timp. Nu trebuie facuta confuzia intre tatuaje temporare, care dureaza doar cateva zile, si tatuaje semipermanente (temporare), care dureaza cativa ani.
Avantajul oferit de tatuajele semipermanente este ca acestea au o durata determinata de viata si te scapa de stresul cauzat de unul permanent, care poate nu a fost cea mai fericita alegere la momentul respectiv. Medicii va recomanda sa tineti seama ca inlaturarea unui tatuaj permanent este o procedura dureroasa, care lasa intotdeauna cicatrici pe piele. Aceste tatuaje semipermanente nu lasa urme pe piele, iar pigmentii se elimina complet, pielea ramanand curata si neteda.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu