miercuri, 17 octombrie 2012

Spitalele vor rambursa contravaloarea cheltuielilor spitalicesti



http://observator.ro/2833/spitalele-vor-rambursa-contravaloarea-cheltuielilor-spitalicesti-2833.html

Spitalele vor rambursa contravaloarea cheltuielilor spitalicesti

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a elaborat un proiect care modifica normele metodologice de aplicare a Contractului cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008.
Potrivit noului proiect, spitalele sunt obligate sa suporte, pentru asiguratii internati in regim de spitalizare continua si in regim de spitalizare de zi, toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice.
In situatia in care asiguratii, pe perioada internarii in spital – in baza unor documente medicale intocmite de medicul curant din sectia in care acestia sunt internati si avizate de seful de sectie si managerul spitalului – suporta cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice la care ar fi fost indreptatiti fara contributie personala, spitalele ramburseaza contravaloarea acestor cheltuieli, la cererea asiguratilor.
Proiectul prevede ca medicii din unitatile si compartimentele de primire a urgentelor din cadrul spitalelor care sunt finantate din bugetul de stat sa poata prescrie medicamente cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu numai pentru afectiuni acute, pentru maximum 3 zile. Medicii din spitale au dreptul de a prescrie asiguratilor, la externare, medicamente in limita specialitatii si a consultatiilor interdisciplinare evidentiate in foaia de observatie.
Eliberarea medicamentelor si a materialelor sanitare se face de catre farmacie, indiferent de casa de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta asiguratul, in conditiile in care farmacia respectiva are contract cu casa de asigurari de sanatate cu care se afla in contract medicul prescriptor. Primitorul semneaza de primirea medicamentelor si a materialelor sanitare pe prescriptia medicala, pe care se mentioneaza numele, prenumele, adresa completa, seria si numarul actului de identitate al acestuia, codul numeric personal CNP si data eliberarii.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu