miercuri, 17 octombrie 2012

Sistemul informatic, menit sa usureze munca furnizorilor medicali


Sistemul informatic, menit sa usureze munca furnizorilor medicali

Judetul Constanta – primul cu raportari corecte, in timp real, ale datelor in format electronic.
Incepand cu luna octombrie, toate serviciile medicale aferente lunii septembrie vor fi raportate direct in Sistemul Informatic Unic Integrat, in noile formate XML pe care Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate  Constanta (CJAS) le-a pus la dispozitia furnizorilor. Daca acestia vor avea nevoie de mai multe informatii pot apela la Serviciul Tehnologiei Informatizarii din cadrul CJAS sau pot accesa site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in legatura cu modul in care isi pot anunta serviciile. Potrivit directorului/presedinte CJAS, dr. Liviu Mocanu, principalele avantaje ale acestui sistem sunt transmiterea la timp a informatiilor de catre furnizori si, de asemenea, verificarea farmaciilor si cabinetelor medicale, pentru a se evita eventualele fraude. Mai mult, judetul Constanta este primul care are raportari corecte, in timp real, ale datelor in format electronic.
„Probabil vor exista doua-trei luni de haos, pana se vor acomoda toti furnizorii cu acest tip de raportare, deoarece, daca vor raporta gresit, nu vom mai putea face in timp util corectari si vom deconta serviciile exact cum le vor raporta ei. Daca vor raporta servicii mai mici vor primi banii pe masura”, ne-a declarat directorul/presedinte CJAS, dr. Liviu Mocanu.
Pana acum, CJAS a folosit in paralel ambele sisteme – Sistemul Informational Unic Integrat si sistemul vechi. Potrivit dr. Liviu Mocanu, atunci cand faci o schimbare, pentru a nu crea dezechilibre majore trebuie sa pastrezi o vreme si modalitatea anterioara. „Am pus cap la cap cele doua tipuri de raportari, au iesit diferente, le-am reglat, dar din octombrie furnizorii trebuie sa fie foarte atenti cu modul in care raporteaza electronic aceste servicii”, a conchis directorul CJAS.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu