marți, 16 octombrie 2012

Proclamarea Republicii Populare Chineze, marcată la Constanţa 29 septembrie 2012

Drapelul Chinei      LA MULTI ANI !

Cu ocazia celei de-a 63-a aniversări de la proclamarea Republicii Populare Chineze, Consulul General al R.P. Chineze laConstanţaExcelenţa Sa Su Yanwen şi Excelenţa Sa Zhen Shuqin au oferit o recepţie organizată la Hotel Ten din ConstanţaRepublica Populară Chineză a fost proclamată la 1 octombrie 1949, după victoria militară a Partidului Comunist Chinez asupra Kuomintang-ului.
China în sine este cea mai veche civilizaţie existentă astăzi, cu o istorie de peste 5000 de ani.Studiile arheologice moderne au demonstrat existența unei orînduiri primitive avansate cultural și economic între anii 2000 și 2500 î. e. n. în ariile rîulul Huang He în nordul Chinei. Secole de migrație, amalgamare, asimilare și dezvoltare a populației din această regiune a dus la formarea unui sistem distinctiv de scriere, un corpus filozofic, artistic autentic și o organizare politică, care în zilele noastre se numește civilizația chineză.
Republica Populară Chineză a fost proclamată în 1949 de către Partidul Comunist Chinez, după ce a cîștigat războiul civil cu forțele naționaliste reprezentate de partidul Kuomintang. Guvernul format de Kuomintang s-a refugiat în insula Taiwan, unde a proclamat Republica Chineză, care contestă legitimitatea conducerii comuniste a Chinei.
Republica Populară Chineză consideră Taiwanul o provincie rebelă și a amenințat că va începe război dacă acesta își declară independența.
În 1997 Republica Populară Chineză a preluat controlul asupra Hong Kong-ului, care fusese stăpînit de Marea Britanie, iar în 1999 asupra teritoriului Macao, care fusese sub stăpînire portugheză, în urma unor înțelegeri cu fostele puteri coloniale, prin care s-a angajat să păstreze economia de piață din aceste zone, conform sistemului "o țară, două sisteme".







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu