marți, 16 octombrie 2012

Policlinica 2, “copilul cu doua moase”

http://observator.ro/1785/policlinica-2-copilul-cu-doua-moase-1785.html


Policlinica 2, “copilul cu doua moase”

Institutia a fost lasata de mult timp in paragina, gunoaiele si mucurile de tigara facand parte din decor.
Pacientii care se programeaza pentru o vizita medicala trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si bunavointa.
Pacientii Policlinicii nr. 2 s-au obisnuit cu mizeria care ii intampina de fiecare data, atat la intrare, cat si pe holurile institutiei medicale. Ambalajele aruncate la voia intamplarii si resturile de tigara contribuie la gustul amar pe care il ai odata ce pasesti in aceasta policlinica.
Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Ioan Tofolean, proprietarul de drept al Policlinicii nr. 2 este Consiliul Judetean Constanta, iar Spitalul Judetean detine cateva cabinete in cadrul institutiei, restul, de 80%, fiind cabinete privatizate. Medicii care au cabinete particulare lucreaza pe cont propriu, organizandu-si activitatea dupa bunul loc plac.
„Din pacate, problema utilitatilor si a serviciilor comune este foarte greu de organizat, pentru ca sunt cateva femei de serviciu platite de catre conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dar acestea trebuie sa curete doar in zonele pe care spitalul le mai pastoreste, adica la radiologie, la balneofizioterapie, la anatomie patologica s.a.m.d, nu si in spatiile pe care le ocupa comodatarii”, ne-a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, dr. Tofolean.
Liftul policlinicii trebuie demolat si reconstruit
In luna aprilie 2008, Consiliul Judetean Constanta a aprobat un proiect care vizeaza reabilitarea,modernizarea si echiparea mai multor institutii medicale printre care si Policlinica nr. 2.
Dupa cinci ani in care liftul nu a functionat, Spitalul Judetean de Urgenta Constanta a reusit sa angajeze doua liftiere, astfel incat acesta sa isi reia activitatea. Chiar daca liftul este din nou functional, acum se afla intr-un stadiu avansat de degradare. O parte din cadrele medicale care detin cabinete particulare in cadrul Policlinicii nr. 2 e obligata sa contribuie in fiecare luna la salariul celor doua liftiere. Pana acum, pacientii de la Cardiologie erau urcati pe scari, cu targa, pana la etajul trei. „Policlinica nr. 2 poate fi asemanata cu un copil cu doua doici, care ramane nemancat. Este foarte greu sa organizezi foarte bine activitatea din aceasta institutie, pentru ca nu stii pe cine sa tragi la raspundere. Cel putin spatiile care sunt in atributia unitatii sanitare sa fie foarte bine organizate din punct de vedere administrativ”, continua managerul unitatii sanitare.
Neregulile din cadrul Policlinicii nr. 2 se sparg in capul administratorului Spitalului Judetean de Urgenta Constanta si al policlinicii (un anume Iordana), care, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, dr. Florian Stoian, acesta nu-si face deloc datoria si, mai mult decat atat, lipseste ore intregi de la locul de munca. „Se va desfasura o ancheta interna si, in caz ca va fi gasit vinovat, i se va desface contractul de munca. Este foarte greu sa organizezi un spatiu din punct de vedere al curateniei, al gospodariei, in momentul in care proprietatile sunt diferite”, a conchis dr. Stoian.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu