miercuri, 17 octombrie 2012

Medicina Dentara beneficiaza de o baza materiala solida

http://observator.ro/2564/medicina-dentara-beneficiaza-de-o-baza-materiala-solida-2564.html


Medicina Dentara beneficiaza de o baza materiala solida

Medicina Dentara beneficiaza de o baza materiala solida
Tanara facultate de Medicina dentara din cadrul Universitatii „Ovidius“Constanta, infiintata la 1 octombrie 2002, promite specialisti europeni formati pe meleaguri dobrogene.
Conducerea Facultatii de Medicina Dentara catalogheaza admiterea din acest an ca fiind o reusita, desi subiectele au fost extrem de dificile.
„Stomatologia reprezinta unul din domeniile controlate in totalitate de Uniunea Europeana, si din cauza aceasta studentii nostri trebuie sa fie seriosi si sa se daruiasca intru totul acestei meserii. Profesia de medic implica multa responsabilitate, dar ofera multe satisfactii, pe care nu le intalnesti in alte meserii”, ne-a declarat decanul facultatii, prof.univ.dr. Corneliu Amariei.
Facultatea de Medicina Dentara are in componenta toate specializarile posibile domeniului: Medicina Dentara, Tehnica Dentara, Asistenta Dentara, Igienist-Dentara, precum si invatamant postuniversitar, masterate si doctorate. Mai mult decat atat, Facultatea de Medicina Dentara este prima facultate care are acreditate toate aceste domenii. Baza materiala consta in 150 de fotolii, exact numarul studentilor din primul an care fac practica.
Aceasta facultate beneficiaza, de asemenea, de un Centru de cercetari acreditat, care este dotat conform standardelor Uniunii Europene, precum si de o baza logistica si materiala, punand la dispozitia studentilor laboratoare didactice specifice, precum si materiale didactice multimedia si simulatoare.
Singura revista acreditata din Romania
„Facultatea de Medicina Dentara are in acest moment o crestere si o cotatie foarte bune, tot ce s-a realizat in ultimul timp fiind interesant pentru colegii de la alte facultati din tara. De asemenea, la Constanta s-a instituit Asociatia de Sanatate Publica Oro-dentara din Romania, care organizeaza, in fiecare an, numeroase congrese, printre care si Congresul International de Sanatate Oro-dentara si Management in euroregiunea Marii Negre”, a adaugat decanul facultatii. Asociatia de Sanatate Publica Oro-dentara din Romania detine si singura revista de specialitate acreditata din Romania, “Oral Health and Dental Care”, clasificata de CNCSIS la categoria B+ si editata de Facultatea de Medicina Dentara Constanta.
Mai mult decat atat, conducerea acestei facultati ofera in fiecare an un sprijin studentilor merituosi si celor care au nevoie de ajutor social, concretizat in burse de studii si sociale.
De asemenea, facultatea are un parteneriat cu Asociatia Medicilor Dentisti din Germania, de doua ori pe an medicii din cadrul acestei asociatii tinand cursuri tinerilor studenti. „Parteneriate mai avem si cu universitati din Anglia, cu Universitatea din Toronto, de unde provin si fotoliile care ne-au ridicat mult baza materiala. Suntem in relatii foarte bune si cu Universitatea din Varna, din Chisinau, din Kiev, si, nu in ultimul rand, cu Universitatile Francofone, iar anul acesta a fost si decanul de la Liverpool in vizita la noi”, a conchis prof.univ.dr. Corneliu Amariei.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu