miercuri, 17 octombrie 2012

Marirea tarifului mediu pe caz ponderat ar avantaja Spitalul Judetean


Marirea tarifului mediu pe caz ponderat ar avantaja Spitalul Judetean

Pe site-ul Ministerului Sanatatii Publice (MSP) au aparut propuneri pentru modificarea tarifului mediu pe caz ponderat la fiecare spital din tara. Potrivit directorului-presedintele al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta, dr. Liviu Mocanu, pentru spitalele din judetul Constanta propunerile nu sunt deloc convenabile, deoarece tariful mediu pe caz ponderat este mai mic, comparativ cu alte judete din tara. De pilda, in momentul de fata, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, tariful mediu pe caz ponderat este 13.890.000 lei vechi, iar MSP propune un tarif de 13.400.000 lei vechi.
Din aceasta cauza, conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta va fundamenta o cerere de luare in considerare a unui tarif crescut pe caz ponderat impreuna cu Autoritatea Judeteana de Sanatate Publica si cu managerii spitalelor din intreg judetul. Directorul CJAS este de parere ca daca tariful mediu pe caz ponderat va ramane acelasi, managerii spitalelor din judetul Constanta nu vor mai avea posibilitatea sa-si primeasca banii pe care i-au contractat.
„Am facut o verificare si am constat faptul ca tariful mediu pe caz ponderat la spitalele din municipiul Bucuresti este de 15 milioane lei vechi, in contextul in care aceste unitati spitalicesti au aceeasi valoare ca si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta”, ne-a declarat dr. Liviu Mocanu.
Precizam faptul ca acest indicator, care sta la baza sistemului DRG de calculare a bugetului spitalului, este stabilit la nivel central si este specific fiecarui spital.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu