marți, 16 octombrie 2012

Majoritatea simptomelor rinitei alergice pot fi rapid tratate


http://observator.ro/1535/majoritatea-simptomelor-rinitei-alergice-pot-fi-rapid-tratate-1535.html


Majoritatea simptomelor rinitei alergice pot fi rapid tratate

Rinita alergica este o reactie imediata la alergeni, care se traduce prin stranut, congestie nazala, prurit nazal, faringeal si conjunctival, lacrimare. Alergenii de baza sunt cei aerieni, dar si cei alimentari pot conditiona boala.
Scopul tratamentului in rinita alergica este de a reduce simptomele cauzate de inflamatiile tesuturilor afectate. Evitarea situatiilor care ar putea conduce la simptome alergice este cel mai bun tratament, sunt de parere medicii alergologi.
Specialistii adauga faptul ca optiunile medicamentoase de tratament pentru vindecarea rinitei alergice sunt numeroase. Antihistaminele cu actiune scurta pot duce la diminuarea simptomelor, dar pot produce si somnolenta. Majoritatea pot fi procurate fara reteta. Inainte de a administra aceste medicamente copiilor, trebuie sa consultati un medic pediatru, deoarece pot afecta capacitatea de a invata. Antihistaminele cu actiune indelungata sunt eliberate numai pe baza de prescriptie medicala. Aceste medicamente sunt recomandate copiilor deoarece nu afecteaza capacitatea studiului si nici nu cauzeaza somnolenta. O alta optiune medicamentoasa sunt spray-urile nazale cu steroizi, care au efect foarte bun in cazul persoanelor cu simptome severe produse de antihistamine.
Cel mai potrivit medicament se recomanda in functie de tipul si gravitatea simptomelor. Bolile specifice cauzate de alergii (astm sau eczeme) pot necesita alte tratamente. Dozele de alergeni sunt recomandate ocazional daca alergenii nu pot fi evitati si simptomele sunt greu de controlat. Acest lucru include injectarea cu alergeni in mod regulat si cresterea dozei de alergeni, pentru a ajuta corpul sa se potriveasca cu antigenul.
Din fericire, majoritatea simptomelor rinitei alergice pot fi rapid tratate. Insa exista si cazuri mai grave de rinite alergice, care solicita imunoterapie, adica doze de alergeni, sau indepartarea de tesut de la nas sau sinusuri. Medicii alergologi avertizeaza ca pot aparea complicatii in rinita alergica, si anume somnolenta si alte efecte secundare ale antihistaminelor, sinuzite sau efecte secundare generate de folosirea concomitenta a altor medicamente.
Simptomele pot fi prevenite prin evitarea alergenilor cunoscuti. In sezonul cu polen, persoanele care sufera de rinita cronica ar trebui sa ramana in casa, cu aer conditionat cat mai mult posibil primavara (majoritatea copacilor produc polen primavara), vara (iarba produce polen vara), toamna (rugina si alte plante care infloresc mai tarziu produc polen toamna).
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu