miercuri, 17 octombrie 2012

Inghesuiala pentru cardurile europene de sanatate

http://observator.ro/3112/inghesuiala-pentru-cardurile-europene-de-sanatate-3112.html


Inghesuiala pentru cardurile europene de sanatate

In absenta unui contract cu firma care producea tipizatele, se elibereaza certificate provizorii.
De la inceputul anului si pana in prezent, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a eliberat 5.606 de certificate provizorii ale cardurilor europene. Directorul adjunct al institutiei, dr. Mihaela Vranceanu, ne-a declarat faptul ca numai de la inceputul lunii august au fost eliberate 664 de certificate provizorii.
„In fiecare zi se semneaza in jur de 50 de certificate provizorii, deoarece este perioada de vara, iar oamenii pleaca in vacanta. Asteptam sa se elibereze cardurile europene clasice. A fost o perioada de lipsa a acestora, din cauza nefinalizarii achizitiei publice la nivel national, dar aceasta situatie se va remedia in curand”, ne-a declarat dr. Mihaela Vranceanu, directorul adjunct al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta.
Reamintim faptul ca nu s-au mai eliberat carduri europene de sanatate pentru ca nu s-a reinnoit contractul cu firma care producea aceste carduri. In locul lor se emit certificate provizorii. In baza acestora, asiguratii romani pot primi asistenta medicala de urgenta in tarile membre UE.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu