marți, 16 octombrie 2012

Inghesuiala mare la Clinica de Reumatologie

http://observator.ro/1858/inghesuiala-mare-la-clinica-de-reumatologie-1858.html


Inghesuiala mare la Clinica de Reumatologie

Sectia este asaltata zilnic de peste 250 de pacienti.
Toti maseurii au deficit de vedere, dar acest lucru nu-i impiedica sa-si faca perfect meseria.
Clinica de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta este asaltata zilnic de peste 250 de pacienti, atat cei internati in spital, cat si cei din ambulatoriu.
„Nu avem numai pacienti din judetul Constanta, ci si din judetul Tulcea care doresc sa se trateze la noi, si acest lucru ne bucura nespus de mult”, ne-a declarat seful Clinicii de Reumatologie, dr. Camelia Ciobotaru.
Patologia tratata de medicii specialisti este diversa, de la bolile specifice pana la fracturi si afectiuni post-traumatice. In cadrul acestei clinici sunt instruiti numerosi studenti de la Facultatea de Medicina Generala, dar si de la Colegiul de Balneo-Fizioterapie si alte scoli de profil. De asemenea, sunt si absolventi care se afla in contract cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.
„Clinica noastra este structurata pe mai multe compartimente, unde se efectueaza tratamente de electroterapie, hidroterapie, masoterapie, kinetoterapie, aerosoli etc. Dar toate aceste compartimente sunt solicitate la maximum de catre bolnavii cu diverse boli reumatologice, si nu numai”, ne-a explicat dr. Ciobotaru.
Laserele cu care specialistii fac fizioterapia sunt punctiforme. In cadrul unei sedinte de tratament se recomanda realizarea a 2-3-4 puncte laser, in functie de afectiune si de stadiul acesteia. Bineinteles, nu trebuie exagerat: laserul nu trebuie utilizat excesiv, nici ca durata,  nici ca numar de puncte. Daca indicatia este bine facuta, daca tehnica este bine realizata, el este eficient.
Conducerea Clinicii de Reumatologie a solicitat Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constantaimbogatirea numarului de aparate de fizioterapie si kinetoterapie. De asemenea, seful clinicii declara ca ar trebui facute si reparatii curente la instalatiile sanitare.
Persoanele nevazatoare fac cel mai bine masaj
Ceea ce face ca aceasta Clinica de Reumatologie sa fie deosebita fata de alte clinici de gen din tara este faptul ca toti maseurii au deficit de vedere. Sunt tineri, cu pofta de viata, au planuri de viitor, vor sa-si cladeasca o familie, dar cel mai important este faptul ca isi doresc din tot sufletul sa-si ajute semenii in suferinta. O parte dintre acesti maseuri a suferit, de-a lungul timpului, interventii chirurgicale la ochi si, din fericire, vederea li s-a mai imbunatatit. Cel mai proaspat in aceasta meserie este Nicolae Suliman, care de patru ani a invatat cum sa trateze fiecare pacient in parte, cum sa vorbeasca si, mai ales, cum sa ajute oamenii sa se simta mai bine.
„Se spune ca nevazatorii fac cel mai bine masaj, deoarece au simtul tactil mult mai bine dezvoltat decat o persoana care vede”, ne-a explicat seful Clinicii de Reumatologie. In fiecare zi prin mana acestora trec peste 40 de pacienti care sufera de diferite afectiuni reumatologice. „Sunt doua tipuri de masaj: masajul uscat, care este metoda clasica, si masajul cu apa, care se efectueaza numai in perioada de vara. Prin mana noastra trec persoane de varste diferite si trebuie sa stim sa ne adaptam miscarile in functie de varsta si de afectiuni. Noi facem tot ce ne sta in putinta sa-i ajutam pe bolnavi, insa, din pacate, masajul nu vindeca boala, ci doar o amelioreaza”, a conchis unul dintre maseuri.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu