miercuri, 17 octombrie 2012

Diplomele surorilor de Cruce Rosie sunt recunoscute international

http://observator.ro/2575/diplomele-surorilor-de-cruce-rosie-sunt-recunoscute-international-2575.html


Diplomele surorilor de Cruce Rosie sunt recunoscute international

Din pacate, in tara noastra putine institutii accepta absolventii acestor cursuri.
Saptamana aceasta a luat sfarsit cursul Surori de Cruce Rosie, organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Constanta. Orele au fost sustinute de cadre medicale, cursul fiind acreditat conform normelor internationale. Stagiul de practica s-a desfasurat in cadrul spitalului.
Din pacate, directorul Crucii Rosii filiala Constanta, Carmen Lungu, ne-a declarat ca „diplomele pe care absolventii le-au primit dupa terminarea cursului nu sunt recunoscute in tara noastra, spre deosebire de tarile din Uniunea Europeana care cer in mod expres absolvirea acestui curs”.
Mai mult decat atat, filiala Constanta Crucea Rosie a incheiat anumite parteneriate cu firme care pot ajuta absolventele cursului sa lucreze in spitale sau case de batrani din strainatate ca infirmiere, conform pregatirii pe care o primesc in cadrul orelor.
Persoanele care urmeaza cursul pot profesa ca infirmiere, in cadrul serviciilor medicale publice sau private din Romania, insa numarul institutiilor care accepta absolventii acestor cursuri este limitat.
Filiala implica surorile de Cruce Rosie in activitatile specifice. Acestea au un statut aparte intre voluntarii filialei, formand un corp de voluntari fideli, cu atributii specifice pe timp de pace si in caz de conflict armat. In general, voluntarii care sunt surori de Cruce Rosie participa activ in programele de sanatate, in domeniul prevenirii imbolnavirilor si mobilizarii sociale.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu