miercuri, 17 octombrie 2012

Congres PPE la Bucuresti 17- 18 octombrie 2012



Bucurestiul este, timp de trei zile, gazda Congresului Partidului Popular European. Vor fi prezenti 1.200 de populari din 40 de tari - lideri din mai multe state europene, reprezentanti ai Parlamentului si ai Comisiei de la Bruxelles.http://www.b1.ro/video/liderii-europeni-vin-la-bucure-ti-pentru-congresul-ppe-24493.html

Astfel, conform organizatorilor, 16 sefi de stat si deguvern au fost invitati la reuniunea din 16-18 octombrie, intre care sefii guvernelor din Germania, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria sau Grecia.

Presedintele Comisiei Europene Jose Barrosso, presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, dar si cancelarul Angela Merkel vor lua cuvantul in cadrul sesiunii plenare.

Programul Congresului.

Conform programului Congresului, sedintele si sesiunile acestei reuniuni vor incepe inca de marti dupa-amiaza cand va avea loc Adunarea Politica a PPE. La ora 20:30 va fi organizata o seara traditionala la Caru' cu bere.

Discursul Angelei Merkel este programat pentru miercuri, in prima zi a plenului Congresului, la fel ca interventiile presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, a actualului lider al PPE, Wilfried Martens, a liderului grupului PPE de la Parlamentul European, Joseph Daul.

Liderul UDMR, Hunor Kelemen, si Theodor Stolojan vor vorbi tot miercuri dimineata, cand este programat un seminar comun al PPE impreuna cu grupul parlamentar din Parlamentul European.

Presedintele PPE va fi ales tot miercuri, iar pe seara va avea loc un dineu al sefilor de state si de guverne membri ai PPE, care se va desfasura in salile Titulescu si Drepturilor Omului de la Palatul Parlamentului.

Joi dimineata, vor fi alesi secretarul general, vicepresedinti si trezorierul PPE. Tot joi este programata votarea rezolutiei Congresului, interventiile sefilor de state si de guverne si ale liderilor partidelor din Europa afiliate PPE, o conferinta de presa, precum si doua dineuri oferite de PDL si noua presedintie a PPE care va rezulta in urma alegerilor. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu