miercuri, 17 octombrie 2012

CJAS a ajuns la fundul sacului

http://observator.ro/2558/cjas-a-ajuns-la-fundul-sacului-2558.html


CJAS a ajuns la fundul sacului

Nu mai sunt bani pentru dispozitivele medicale.
Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate asteapta deblocarea banilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, respectiv a sumei de 8 miliarde lei vechi. Directorul/presedintele acestei institutii, dr. Liviu Mocanu, este de parere ca acesti bani ar fi extrem de necesari, cel putin pentru dispozitivele medicale, unde exista o presiune mare, deoarece bugetul a fost epuizat. „Banii pe care ii vom primi ne vor ajunge cel putin pana in luna noiembrie. Mai avem niste solutii financiar-contabile, si anume diminuari de credite, dar acestea se ridica doar pana la suma de 1 miliard lei”, ne-a declarat dr. Liviu Mocanu.
Pentru dispozitive auditive, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate detine o lista de asteptare de maxim doua luni pentru dispozitive auditive, iar pentru proteze de membre si alte urgente, lista de asteptare este sub o luna.
Anul trecut, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a avut la dispozitie o suma de 23 miliarde, cu care s-a putut acoperi lista de asteptare pentru toate dispozitivele medicale necesare. Insa in acest an s-a cheltuit doar pentru sase luni suma de 15 miliarde lei.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu