marți, 16 octombrie 2012

Chiul in masa la Policlinica 1

http://observator.ro/1782/chiul-in-masa-la-policlinica-1-1782.html


Chiul in masa la Policlinica 1

Unele servicii din Policlinica 1 sunt descoperite, medicii de la Cardiologie si Endocrinologie lipsind cu desavarsire. Managerul Spitalului Judetean, dr. Ioan Tofolean, incearca sa ii disculpe pe medici, afirmand, foarte linistit, ca este o perioada de concedii.
Pentru a acoperi serviciile din Policlinica 1, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Constanta a organizat un ambulatoriu integrat, in care medicii din sectiile spitalului sunt obligati sa consulte pacientii programati in policlinica. Insa medicii sefi de pe sectie nu au reusit inca sa-si faca un program pentru a acoperi si consultatiile din ambulatoriu.
„E o perioada de concedii si pentru medici, iar deficitul de personal nu s-a acoperit in continuare. Din cauza lipsei medicilor cardiologi si endocrinologi, ne va fi extrem de greu sa acoperim serviciile din ambulatoriu.
La Oftalmologie, de pilda, in fiecare zi se rotesc medicii de la sectia Spitalului de Boli Infectioase. Multi medici prefera insa domeniul privat, si din cauza aceasta se inregistreaza o lipsa cronica de medici cardiologi in judetul Constanta, desi bolile cardiovasculare sunt, in acest moment, in top.
Nu numai Cardiologia se confrunta cu un deficit de personal, ci si Sectia de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, unde, in acest moment, unul dintre medici se afla in concediu maternal, iar ceilalti se apropie de varsta pensionarii.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu