marți, 16 octombrie 2012

Caldura ii doboara pe pacientii de la Judetean

http://observator.ro/1616/caldura-ii-doboara-pe-pacientii-de-la-judetean-1616.html

Caldura ii doboara pe pacientii de la Judetean




In ciuda celor 300 de ventilatoare si 200 de aparate de aer conditionat, pacientii si angajatii Spitalului Judetean se lupta cu gradele din termometre.
In unele sectii nu exista nici macar un singur aparat de ventilare a aerului.
In ultimele saptamani, Unitatea de primire Urgente din cadrul Spitalului Judetean Constanta a inregistrat peste 600 de prezentari pe zi, cu 100 mai mult fata de acelasi interval al verii trecuta. Din acest motiv, medicii fac fata cu greu numarului mare de solicitari. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Florian Stoian, ne-a declarat ca s-au montat in sectii 300 de ventilatoare si 200 de aparate de aer conditionat. De asemenea, Stoian spune ca in salile de operatie s-a instalat un sistem de climatizare de precizie, ceea ce face sa se desfasoare mult mai usor orice interventie.
Alte masuri pe care conducerea unitatii sanitare le-a luat au fost distribuirea de apa pentru personal si montarea de dozatoare pe holurile spitalului, pentru pacienti.
Pe de alta parte, seful sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dr. Valeria Stroia, a declarat ca in aceste zile fac fata cu greu caldurii din saloane, deoarece inca nu s-au montat aparatele de aer conditionat promise de multa vreme, sectia functionand doar cu trei ventilatoare (?!).
Grad de ocupare de peste 90% la Pediatrie
Sectia de Pediatrie are in prezent 60 de paturi pentru copii si 25 pentru mamici, in acest moment gradul de ocupare fiind de peste 90%. „In zilele de week-end gradul de ocupare depaseste 90%, iar de vineri si pana luni am avut 35 de internari. Asistenta din judetul Constanta la nivelul dispensarelor este foarte limitata, si din aceasta cauza sectia noastra este singura sansa pentru ei. Plus ca, fiind vara, avem multi copii internati din afara judetului, care au venit cu parintii la mare”, a precizat dr. Stroia.
Problemele din sectia de Pediatrie nu se termina insa aici. Potrivit sefului de sectie, numarul personalului de ingrijire este mult prea mic fata de numarul copiilor internati. „In momentul cand se pensioneaza un cadru medical mediu, postul dispare”, a explicat dr. Valeria Stroia.
De asemenea, s-a renovat sectorul unu din cadrul sectiei de Pediatrie si urmeaza sa fie dat in folosinta. Acesta a fost finantat doar cu ajutorul sponsorizarilor, fiind dotat cu mobilier nou. „Tot ce s-a realizat in aceasta sectie s-a facut din sponsorizari si bani proprii, pentru ca noi nu am primit nici un ban din partea spitalului. Avem un singur aparat de aer conditionat, in camera de garda, achizitionat din bani personali”, a adaugat medicul.
Nu numai sectia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judetean Constanta intampina probleme din cauza temperaturilor ridicate. Si sectiile de Ortopedie si Urologie au aceleasi probleme, aparatele de aer conditionate si ventilatoarele lipsind aici cu desavarsire.
Atunci ne punem intrebarea fireasca: unde sunt cele 300 de ventilatoare si cele 200 de aparate de aer conditionat care se presupune ca s-au montat in toate sectiile din Spitalul Judetean Constanta..!?
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu