miercuri, 17 octombrie 2012

Cabinete dentare la Urgenta

http://observator.ro/2664/cabinete-dentare-la-urgenta-2664.html


Cabinete dentare la Urgenta

Unitatile si centrele de primiri urgente vor primi bani doar dupa evaluarea lor de catre o comisie specializata. Potrivit subsecretarului de stat din cadrul Ministerului Sanatatii, Raed Arafat, citat de agentia NewsIn, aceasta hotarare s-a luat tocmai pentru a se evita finantarea unitatilor care nu sunt decat simple camere de garda.
Potrivit unui proiect de ordin supus, de ieri, dezbaterii publice, pe site-ul Ministerului Sanatatii, Unitatile de Primiri Urgente si Centrele de Primiri Urgente din cadrul spitalelor de urgenta vor fi evaluate, anual, din punct de vedere al organizarii si dotarii, iar cele din cadrul unitatilor sanitare care nu au statut de spital de urgenta vor fi evaluate o data la sase luni.
Aceste evaluari vor fi facute de o comisie de specialitate din minister, formata din reprezentanti ai autoritatilor de sanatate publica si directori de program de rezidentiat in medicina de urgenta.
Proiectul de ordin al Ministerului Sanatatii propune, de asemenea, si infiintarea in spitalele judetene si regionale a serviciului de urgente medico-dentare, unde pacientii se pot adresa in afara programului normal de lucru al cabinelor de medicina dentara. „Speram sa se infiinteze un astfel de serviciu de urgenta medico-dentara macar in spitalele judetene. Nu este obligatoriu ca toate spitalele sa aiba un astfel de cabinet, dar speram ca cel putin in spitalele judetene sa se infiinteze cate unul, pentru a acoperi urgentele dentare”, a declarat Raed Arafat.
Proiectul de ordin mai prevede ca toate structurile de primiri urgente din cadrul spitalelor de urgenta sa fie finantate din bugetul de stat si din fondurile proprii ale Ministerului Sanatatii. In cazul structurilor de primiri urgente care se afla in spitalele care nu sunt de urgenta, finantarea din bugetul de stat si din fondurile ministerului se va face numai dupa evaluare si numai daca in acele unitati se desfasoara activitati specifice Unitatilor de Primiri Urgente si Centrelor de Primiri Urgente.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu