miercuri, 17 octombrie 2012

Brambureala in hartiile Spitalului Judetean


http://observator.ro/2533/brambureala-in-hartiile-spitalului-judetean-2533.html


Brambureala in hartiile Spitalului Judetean

Brambureala in hartiile Spitalului Judetean
Un control al CJAS a scos la iveala ca diagnosticele la internare nu coincid cu cele din fisele de externare.
Situatia se intalneste mai ales in cazul victimelor accidentelor rutiere
Daca insista in greseli, unitatea va pierde 1% din suma pe care o primeste de la CJAS.
Saptamana trecuta, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a demarat controale la patru spitale din judetul Constanta, si anume la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Spitalul de Pneumofiziologie din Eforie Sud, Spitalul Orasenesc Cernavoda si Spitalul Municipal Medgidia.
Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate a declarat ieri ca, in urma verificarilor demarate de o echipa de control, s-au gasit nereguli la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, care intampina probleme majore cu evidenta accidentelor rutiere. „Le-am recomandat celor din conducerea spitalului sa isi faca o evidenta cu acuratete a cazurilor internate in urgenta si a celor externate, pentru a coincide diagnosticul de la internare cu cel de la externare, deoarece una este sa treci factura de femur si alta este sa notezi fractura de femur dupa accident rutier”, a declarat dr. Liviu Mocanu, presedintele-directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.
Trebuie mentionat faptul ca institutia suporta decontarea sumelor necesare pentru spitalizarea pacientilor raniti in urma accidentelor rutiere, iar Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta are obligatia sa urmareasca cine a fost cel care a determinat accidentul, pentru a recupera banii de la vinovat.
Nici sanatoriile din judetul Constanta nu vor ramane neverificate. „Cu zece zile inainte de verificare se trimite o notificare prin care se cer toate documentele necesare unui control. La sanatorii, la fel ca si la spitale, vom trimite o echipa formata din trei persoane, dintre care un medic, si care va lua la puricat toate documentele din acest an – autorizatie sanitara, buget de venituri si cheltuieli, fisa de personal, programul de vizita, programul de garda si multe altele”, ne-a declarat dr. Liviu Mocanu.
Documentele care nu sunt in regula sunt consemnate de conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, care va informa, de asemenea, Autoritatea de Sanatate Publica Constanta. Sanctiunile pe care Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate le poate da sunt diminuarea cu 1% a valorii de contract la unitatilor sanitare controlate si anuntarea Ministerului Sanatatii Publice la prima abatere. „Aceste sanctiuni sunt destul de grave, din punctul meu de vedere, deoarece odata anuntat Ministerul Sanatatii Publice, managerul va fi sanctionat si el, la randul lui”, a explicat dr. Mocanu.
Trebuie amintit faptul ca o situatie asemanatoare a fost, anul trecut, la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala din Eforie Sud, atunci cand o echipa a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate a scos la iveala faptul ca procentul alocat achizitionarii de materiale sanitare si medicale era de 2% din buget, dar acestea lipseau in mare parte.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu