miercuri, 17 octombrie 2012

Bolile diareice acute si plagile muscate, in topul internarilor


Bolile diareice acute si plagile muscate, in topul internarilor

Bolile diareice acute si plagile muscate, in topul internarilor
In acest moment, in Spitalul de Boli InfectioaseConstanta se afla internati 201 pacienti, atat in cele trei clinici, cat si in departamentul de boli cronice.
In aceasta perioada, patologia internarilor in cadrul Spitalului de Boli Infectioase este reprezentata de boli diareice acute, boli hepatice, febre butonoase, angine, infectii cutanate, infectii urinare, cateva cazuri de meningita si, cel mai important, un caz de trichineloza. Dintre pacientii internati, 66 sunt in sectia de copii, 108 in Clinicile I si II de Adulti, iar patru au necesitat ingrijire in sectia de Militari.
In momentul de fata sunt spitalizati 55 de pacienti cu boli diareice acute, majoritatea prezentand enterocolite, gastroenterocolite si, nu in ultimul rand, toxinfectii alimentare. „Dintre acestia, 28 sunt copii. De asemenea, pacientii internati cu boli hepatice sunt in numar de 16, marea majoritate avand hepatite acute si hepatite cronice”, ne-a declarat purtatorul de cuvant, dr. Carmen Cernat.
Aceasta a adaugat ca persoanele care s-au prezentat la urgenta Spitalului de Boli Infectioase sunt atat localnici, cat si turisti, cei din urma preferand insa sa fie tratati in ambulatoriu, doar cei in stare grava ramanand internati in cele din urma.
Potrivit raportului trimis la Directia de Sanatate Publica Constanta, in perioada 21-27 iulie, medicii Spitalului de Boli Infectioase s-au confruntat cu 73 de prezentari, dintre care 70 persoane au avut nevoie de asistenta medicala. Printre acestea s-au aflat 34 de copii cu varste cuprinse intre 1-16 ani.
Din pacate, in saptamana 28 iulie – 3 august totalul de prezentari la urgenta a fost de 215, cu 142 mai mult fata de saptamana precedenta. Dintre acestia, doar 113 bolnavi au necesitat internare, restul fiind tratati in ambulatoriu. Dr. Carmen Cernat a precizat faptul ca intre cei internati se afla 48 copii intre 1-4 ani, 14 copii intre 5-9 ani, 46 pacienti intre 15-64 de ani, iar peste 65 de ani sunt patru bolnavi internati.
Mai mult decat atat, in saptamana 21-27 iulie s-au prezentat 81 persoane la Centrul Antirabic cu plagi muscate de caini, dintre care 16 copii si 65 adulti si adolescenti. Iar in saptamana 28 iulie – 3 august au ajuns la acest centru 61 pacienti, dintre care sase copii si restul adulti.
In legatura cu bolnavii de febra butonoasa, dr. Carmen Cernat ne-a declarat ca acestia au fost intepati de capuse, dar ca se afla in afara oricarui pericol. „Febra butunoasa este o boala eruptiva, febrila, care apare la cateva zile dupa o intepatura de capusa. Tratamentul consta in antibiotice specifice si necesita, obligatoriu, internare in spital, din cauza complicatiilor pe care le dezvolta in special la nivelul inimii”, a conchis dr. Cernat.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu