marți, 16 octombrie 2012

Beneficiile programului national de sanatate


Beneficiile programului national de sanatate
Multi constanteni depistati cu diabet si boli cardiovasculare.
In cadrul Programului de Evaluare a Starii de Sanatate au fost evaluate 323.437 persoane asigurate si neasigurate. La sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate se afla in prezent 80.000 de taloane care nu au fost ridicate de catre pacienti. Programul s-a prelungit pana la data de 31 decembrie, toti cei care nu s-au prezentat la medicul de familie putandu-se adresa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate pentru a-si ridica taloanele.
„In urma Programului de Evaluare a Starii de Sanatate s-a depistat un numar mare de persoane care sufereau de boli cardiovasculare si diabet zaharat. Pentru pacientii care si-au facut analizele pe baza taloanelor de sanatate s-a alocat suma de 12.516.611 lei”, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul adjunct al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, dr. Mihaela Vranceanu.
Persoanele asigurate care au fost depistate cu probleme de sanatate care nu au putut fi rezolvate de medicul de familie examinator au fost trimise de acesta la cabinetele de specialitate, pentru precizarea diagnosticului si a atitudinii terapeutice. In final, pe baza tuturor informatiilor, medicul de familie a fost cel care a tras concluzia fata de starea de sanatate a pacientului.
Cele noua analize de care au beneficiat persoanele asigurate si neasigurate si cadrul Programul de Evaluare de Sanatate au fost structurate pe afectiuni, sexul pacientului si varsta acestuia. Scopul acestui program a fost acela de a cunoaste starea de sanatate a romanilor si de a face o actiune de educare sanitara a populatiei.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu