miercuri, 17 octombrie 2012

Avalansa de boli diareice acute la Infectioase

http://observator.ro/2391/avalansa-de-boli-diareice-acute-la-infectioase-2391.html

Avalansa de boli diareice acute la Infectioase

Avalansa de boli diareice acute la Infectioase
Spitalul de Boli Infectioaseeste sufocat in fiecare zi de numar mare de prezentari la Urgenta cu simptome de boli diareice acute.
Cei mai multi sunt turisti veniti sa-si petreaca vacanta pe litoral, printre acestia fiind foarte multi copii.
Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii sanitare, dr. Carmen Cernat, cea mai frecventa cauza a diareei acute este infectia virala, bacteriana sau parazitara si, nu in ultimul rand, automedicatia necorespunzatoare. Diareea presupune o crestere in numar a scaunelor si o consistenta scazuta a acestora. Desi schimbarile in frecventa miscarilor intestinelor si in consistenta scaunului pot varia independent unele de altele, aceste schimbari apar, de obicei, impreuna.
Cele mai frecvente cauze care pot provoca boli diareice acute sunt sindromul intestinului iritabil, diferite boli infectioase, cancerul de colon, abuzul de laxative, abuzul de alcool, diabetul si bolile endocrine. Semnele si simptomele asociate cu diareea pot include nevoia urgenta de evacuare a intestinelor, scaunele frecvente si moi, crampele abdominale, febra, sangerarea, greata si varsaturile.
In plus, alte simptome, ca de exemplu greata sau varsaturile, pot precede diareea care este cauzata, de exemplu, de o infectie. Uneori infectiile bacteriene sau parazitare pot cauza scaune cu sange. Febra, de asemenea, poate insoti aceste simptome. Durerea abdominala persistenta poate fi un simptom al unor cauze mai grave ale diareei.
La copiii mici, diareea poate duce rapid la deshidratare. Medicii specialisti recomanda parintilor, in cazul in care diareea dureaza mai mult de 24 de ore, sau daca micul bolnav prezinta stare febrila, are scaune cu sange sau inchise la culoare, sa se prezinte imediat la urgenta, pentru a nu agrava situatia.
Alimentele nespalate – cauza principala
Majoritatea cazurilor de diaree se rezolva de la sine, in cateva zile, fara tratament. „Persoanele cu simptome de boli diareice acute trebuie sa consume lichide, deoarece in timpul diareei acestea se pierd in cantitate mare. Trebuie sa se evite alimentele solide pe durata diareei”, a continuat dr. Cernat.
Medicii specialisti atentioneaza sa nu se consume pe timpul verii alimentele care au un risc mare de contaminare, de exemplu maioneza, prajiturile cu crema si inghetata, deoarece, din cauza caldurii, acestea se pot altera foarte repede. De asemenea, trebuie sa se evite consumarea fructelor si legumelor nespalate.
In acest sezon extrem de calduros populatia este predispusa la simptomatologii digestive cauzate de caldura, consumul de alimente alterate sau nerespectarea unei igiene corespunzatoare. Din aceast[ cauza, medicii recomanda consumul cat mai mare de lichide, spalarea fructelor si legumelor inainte de consum, verificarea termenului de valabilitate si – cel mai important – spalarea mainilor inainte de a manca.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu