miercuri, 17 octombrie 2012

Ambulanta, sufocata de solicitari

http://observator.ro/3174/ambulanta-sufocata-de-solicitari-3174.html

Ambulanta, sufocata de solicitari

Ambulanta, sufocata de solicitari
30 de lesinuri pe strada si trei insolatii la sfarsit de saptamana.
Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta s-a confruntat in week-end cu peste 360 de solicitari, dintre care 8 accidente rutiere, 33 traumatisme in urma unor agresiuni, 20 lipotimii si 3 insolatii. Potrivit directorului adjunct al Serviciului de Ambulanta Constanta, dr. Aura Broasca,  cazurile de lipotimii si insolatii s-au inmultit fata de week-end-ul trecut, si asta din cauza faptului ca nu se iau in considerare recomandarilor medicilor si oamenii se expun la soare la orele cele mai nepotrivite din timpul zilei. Victimele cazurilor de lipotimii au fost, in principal, batranii cu afectiuni cardiace, dar si tinerii care muncesc in aceasta perioada pe litoral, la diferite restaurante. In schimb, cei care au suferit insolatii sunt turisti veniti sa-si petreaca concediul la malul Marii Negre si care au uitat sa se protejeze de razele soarelui, cazand astfel prada temperaturilor greu de suportat.
Medicii de pe Ambulanta recomanda constantenilor, dar si turistilor veniti in vacanta sa stea in casa in timpul orelor de varf si sa dea drumul la aerul conditionat. Daca nu dispun de aparate de aer conditionat, li se recomanda sa tina geamurile acoperite. De asemenea, pentru prevenirea incidentelor in timpul perioadei de temperaturi extreme, medicii recomanda purtarea palariilor de soare, a hainelor lejere si ample, din fibre naturale, in culori deschise.
Persoanelor varstnice si cu afectiuni cronice li se recomanda un ambient care sa nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului, hidratare corespunzatoare, cu apa plata sau ceai indulcit, sucuri naturale de fructe facute in casa, fara adaos de conservanti. Alimentatia va cuprinde fructe proaspete si legume numai din magazinele care disupun de instalatii frigorifice functionale de pastrare a alimentelor.
Medicii recomanda angajatorilor sa asigure angajatilor de la doi pana la patru litri de lichide pe zi, sa asigure echipamentul individual de protectie si, nu in ultimul rand, sa aiba grija ca perioadele de lucru sa alterneze cu perioade de repaus in locuri umbrite, cu curenti de aer.
Reamintim faptul ca la sfarsit de saptamana, temperaturile maxime au ajuns pana la 37 de grade Celsius!!!
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu